TEMİZ SINIF TEMİZ OKUL

Okulumuz Medeniyet ve Değerler kulübü ve  Yeşili Koruma ve Çevre Kulübü iş birliği ile en temiz sınıf seçimi etkinliği başlatılmıştır.

06.03.2024 79

Aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda her ay bir  sınıfımız ayın en temiz sınıfı olarak seçilecek. Dönem sonunda birinci olan sınıflara  hediyeler verilecektir.

ÇALIŞMASININ AMACI NEDİR?

·         Okulumuz öğrencilerine temizlik bilincinin kazandırılması,

·         Daha temiz bir okul ortamı oluşturulması

·         Öğrencilerimizin temizliğe önem verme ve çevresini temiz tutma alışkanlığı kazanmaları

UYGULAMA NASIL YAPILACAK?

·         Okulumuzda, her ay bir sınıfımız temizlik ve düzenine göre değerlendirilerek ayın "ayın en temiz sınıfı" seçilecektir.

·         Puanlama kulüp öğrencilerinin önerilerini de dikkate alarak kulüp öğretmenleri tarafından yapılır.

·         Ayın en temiz sınıfı seçilmiş olan sınıf/sınıflar diğer aylarda tekrar seçilebilir.

·         Seçimler ay sonunda yapılacaktır. Ancak kontroller her hafta yapılacaktır.

·         Ayın en temiz sınıfı okulumuzun web sayfasında yayınlanır ve birinci olan sınıf kapısına en temiz sınıf rozeti asılacaktır.

·         Puanlamada her kritere için belirlenen puanlar değerlendirme 100 puan üzerinden yapılır.

EN TEMİZ SINIF SEÇME KRİTERLERİ

PUANLAMA KRİTERLERİ

PUAN

ALINAN PUAN

Yazı tahtasının temizliği

10

Sınıf Sıralarının  düzeni

10

Sınıf içi (zemin)  temizlik ve düzeni

30

Sıra altlarının temizliği

20

Çöp kutusunun dolu olmaması ve etrafının temiz olması,  perdelerin durumu, sınıf malzemesinin temizliği, sıraların kazınmaması vb.

30

*Projemiz mart,nisan,mayıs aylarında geçerlidir.